"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. Θ. ΜΙΜΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ


Αποκλειστική δήλωση του κ. Θεολόγου Μιμίδη στο μπλογκ της "Γαίας":

"Οι άρχοντες του Δήμου Μεσσαπίων, οι οποίοι αποκρύπτουν από τους δημότες το πρόβλημα της τοξικής ρύπανσης του νερού, είναι εγκληματίες και πρέπει να πάνε φυλακή.

Και αν επιμένουν να λένε ότι είναι ασφαλές το νερό με ολικό χρώμιο που δεν ξεπερνά τα 50 μg/l, τότε καλούνται να συμμετάσχουν ως εθελοντές στην επιδημιολογική έρευνα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Μεσσαπία, αποδεχόμενοι ενδοφλέβια ένεση με μόλις 49 μg. Αν, λοιπόν, έχουν την αξίωση να πιστέψουμε ότι δεν λένε ψέματα στον κόσμο, δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν!".
____________________
Ο κ. Θεολόγος Μιμίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Εργαστήριο Γεωργικής Υδραυλικής. Να σημειωθεί ότι η Νομαρχία Εύβοιας ανέθεσε στον κ. Μιμίδη τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας με αντικείμενο τη "Ρύπανση των νερών και των αγροτικών προϊόντων του Δήμου Μεσσαπίων Νομού Ευβοίας από το εξασθενές χρώμιο", τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασε πρόσφατα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο (3-3-2010).

3 σχόλια:

  1. Κύριε Καθηγητά
    έχετε μήπως κάνει οποιαδήποτε δημοσίευση σχετικά με το εξασθενές χρώμιο σε οποιοδήποτε επιστημονοκό περιοδικό ή διεθνές συνέδριο με με κριτές ώστε να μπορούμε να αξιολογούμε τις απόψεις σας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΖΗΤΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ .ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ .
    ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ Κ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΙΣΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΑΒΕΡΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΣΥ Κ ΕΓΩ ΠΙΝΟΥΜΕ ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδαμε σε "γειτονικό" μπλογκ (Kontodespoti) αντιγραμμένη τη δήλωση Μιμίδη και δημοσιευμένη επίσης ως αποκλειστική, χωρίς καμία αναφορά στο μπλογκ της "Γαίας"!
    Την αναδημοσίευση τη θέλουμε (όπως την έκανε και το sibilla με αναφορά και παραπομπή στην πηγή), αλλά την κλοπή την απεχθανόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή