"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ "ΓΑΙΑΣ" ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΥΑΜ, Κο ΑΝΤ. ΜΠΑΖΩΤΗ

Ψαχνά 25/6/2010
Αρ. Πρωτ. 214

Π Ρ Ο Σ:
ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ [Δήμαρχο - Πρόεδρο ΔΕΥΑΜ, κ. Αντώνιο Μπαζώτη]
34400 ΨΑΧΝΑ

ΘΕΜΑ: Παροχή υγιεινού και με επάρκεια νερού
 
Σ Χ Ε Τ: α) Ανακοίνωση ΔΕΥΑΜ
β) Ψήφισμα Λαϊκής συνέλευσης

Σύμφωνα με το (α)σχετικό έγγραφο, το οποίο εκδόθηκε από την Δ.Ε.Υ.Α.Μ. στις 18/6/2010, γνωστοποιείται στους πολίτες Ψαχνών και Καστέλλας ότι παρέχεται νερό για ανθρώπινη χρήση και από τις γεωτρήσεις στη θέση "Γοργοεπήκοος", οι οποίες, όπως έχει αποδειχθεί περιέχουν βαρέα μέταλλα και εξασθενές χρώμιο. Συνεπώς, το παρεχόμενο πόσιμο νερό είναι τοξινωμένο, αφού προχωρήσατε στην ανάμειξή του, χωρίς να λάβετε υπόψη σας το άρθρο 4 της Κ.Υ.Α. 2600/2001, όπου ρητά αναφέρεται η λήψη εκ μέρους σας μέτρων προστασίας των δημοτών ακόμη και από ενδεχόμενο κίνδυνο.

Χωρίς καμία προληπτική εξέταση, καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι "το νερό είναι εντός ορίων του ολικού χρωμίου και σε καμιά περίπτωση δεν θα υπερβαίνουν τα ανώτερα προβλεπόμενα από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία”. Ελαφρά τη καρδία, με περισσή ανευθυνότητα και χωρίς να λάβετε τα απαιτούμενα μέτρα οικονομίας, διαδοχικής υδροδότησης, ελέγχων δικτύων κλπ, μετατρέπετε τους δημότες σε πειραματόζωα, βάζοντάς τους, χωρίς να έχουν άλλη δυνατότητα επιλογής, μπροστά στο επίπλαστο δίλημμα: νερό με τοξικά ή βρύσες χωρίς νερό!

Κι ενώ, εδώ και ενάμιση τουλάχιστον χρόνο, γνωρίζετε το τεράστιο πρόβλημα της τοξικής ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας, δεν λάβατε κανένα ουσιαστικό και αποφασιστικό μέτρο για την εξασφάλιση υγιεινού πόσιμου νερού στους δημότες.

Γι' αυτούς τους λόγους και επειδή μέχρι σήμερα αρνείστε πεισματικά να αποδεχτείτε το πρόβλημα, αδιαφορώντας για τους σοβαρότατους κινδύνους υγείας που διατρέχουν οι κάτοικοι της περιοχής μας από τη χρήση νερού ρυπασμένου με εξασθενές χρώμιο, ως ελεύθεροι πολίτες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα που μας παρέχει η Πολιτεία και το Σύνταγμα, ώστε να υποχρεωθείτε να παράσχετε το ύψιστο φυσικό αγαθό που μας στερείτε, νερό ασφαλές για την υγεία μας και επαρκές για τις ανάγκες διαβίωσης μας.

Μέσα στα πλαίσια των διεκδικήσεων του αγώνα μας υπέρ του δικαιώματος για νερό υγιεινό και επαρκές, ήταν και η πραγματοποιηθείσα στις 23/06/2010 Λαϊκή συγκέντρωση στη πλατεία των Ψαχνών, από την οποία εγκρίθηκε το (β) σχετικό έγγραφο-Ψήφισμα, διά του οποίου σας καλούμε να μας γνωρίσετε, μέχρι τις 5 Ιουλίου του τρέχοντος χρόνου, τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το πρόβλημα και τα μέτρα που έχετε καθήκον ως Δημοτική αρχή να λάβετε για την εξασφάλιση υγιεινού πόσιμου νερού στους δημότες.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου