"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010: Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΞΙΝΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

Ύστερα από το κάλεσμα του Συλλόγου μας, την Τετάρτη 23 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών, μίλησε ανοιχτά ο λαός της Μεσσαπίας και καταδίκασε απερίφραστα τους Δημοτικούς Άρχοντες του τόπου μας, που εξακολουθούν να διοχετεύουν τοξινωμένο νερό στο δίκτυο ύδρευσης Ψαχνών και Καστέλλας. Το Ψήφισμα, που επισφράγισε τη δυναμική αυτή Λαϊκή συνέλευση, στέλνει το σαφέστατο πλέον μήνυμα προς τη Δημοτική αρχή, πως αν μέχρι τις 5 Ιουλίου δεν αναζητηθεί έμπρακτα νέα υδροδότηση για τον Δήμο, θα προχωρήσουμε σε κατάληψη του Δημαρχείου.

Σύσσωμοι οι πολίτες, αποδοκίμασαν έντονα την μέχρι σήμερα συμπεριφορά του Δημάρχου και των περί αυτόν για την εγκληματική τους αδιαφορία απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα της τοξικής ρύπανσης και την έκθεση της υγείας τους σε κίνδυνο.

Οι δημότες απαξίωσαν στην πράξη και την ανάρμοστη συμπεριφορά του ¨εντεταλμένου¨ Δημοτικού Συμβούλου Κου Νικολάου Βαλαή, ο οποίος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, με κραυγές, ψεύδη, λασπολογίες και συνεχείς προκλήσεις, να δυναμιτίσει το ευπρεπές κλίμα που επικρατούσε στη συγκέντρωση.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, μαζί με τον λαό της Μεσσαπίας, θα συνεχίσουμε τον ιερό αυτό αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση του καθολικού αιτήματος για νερό υγιεινό και επαρκές, το οποίο καμιά αρχή δεν νομιμοποιείται να μας στερεί, πολύ δε περισσότερο η τοπική αυτοδιοίκηση, που θα έπρεπε να είναι μπροστά σε τούτο τον αγώνα και όχι ενάντια στα δίκαια των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου