"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΠΙΑ

Την Πέμπτη 15-4-2010 στη θέση "Καμίνι" του Τ.Δ. Κυπαρισσίου εντοπίσαμε πολλούς σωρούς απορριμμάτων και φερτών στερεών προϊόντων εκσκαφής, καθώς και μεγάλες ποσότητες στερεών βιομηχανικών αποβλήτων, όμοιων με αυτά που έχουμε ανακαλύψει και σε άλλες θέσεις της Μεσσαπίας (δάσος Τριάδας, θέση "Κουτσουρή" Ψαχνών, περιοχή Καμαρίτσας).

Όπως είχαμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού για την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος, αποστείλαμε γραπτή καταγγελία (199/29-4-2010) προς τη δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, μη εξαιρουμένης βεβαίως και της Δημοτικής αρχής Μεσσαπίων.

Ο Δήμαρχος Μεσσαπίων, όμως, αντί να πράξει το καθήκον του, απέστειλε έγγραφο (4497/5-5-10) προς τη Δ/νση Περιβάλλοντος της Ν.Α. Ευβοίας, το Δασαρχείο και τη Δ/νση αγρονομίας Χαλκίδας, με κοινοποίηση στο Σύλλογό μας, διά του οποίου δηλώνει αναρμόδιος για την προστασία του περιβάλλοντος, αποφεύγοντας έτσι να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Μάλιστα, επικαλούμενος την άγνοιά του, θεωρεί ότι δεν υφίσταται πρόβλημα και αποτρέπει το Σύλλογο από το να καταγγέλλει εν γένει τις καταστροφικές για το περιβάλλον παραβάσεις που υποπίπτουν στην αντίληψή του.

Λυπούμαστε πολύ, αν με την καταγγελία μας στενοχωρήσαμε τη Δημοτική αρχή, αλλά τα κίνητρά μας αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ποια, όμως, μπορεί να είναι τα κίνητρα μιας Δημοτικής αρχής η οποία στρέφεται απαξιωτικά με τη στάση της εναντίον αυτών που καταγγέλλουν την παράβαση και όχι εναντίον των παραβατών; Όποια πάντως κι αν είναι αυτά τα αδιανόητα κίνητρα, το βέβαιο είναι ότι οι παραβάτες θα πρέπει να ευγνωμονούν έναν τέτοιο Δήμο, ο οποίος συνεχίζει να αδιαφορεί προκλητικά για όλα τούτα τα εγκληματικά έργα που συντελούνται μπροστά στα μάτια μας.

Αλίμονό μας!

Ψαχνά, 26-5-2010
Από το Διοικητικό Συμβούλιο

___________________________________________
*Αυτή είναι η προκλητική απάντηση του Δήμου, που δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά για το ρόλο του στην περιβαλλοντική καταστροφή της Μεσσαπίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου