"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ;

Η δημοτική αρχή του Δήμου Μεσσαπίων όπως ενημερωθήκαμε έχει χορηγήσει άδεια διέλευσης του αγωγού παροχής φυσικού αερίου μέσα από το κοινοτικό διαμέρισμα Καστέλλας. Το δίκτυο αυτό κατασκευάζεται με ευθύνη της Δ.Ε.Π.Α. προκειμένου να δώσει φθηνή ενέργεια στα εργοστάσια ¨ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ¨ και ¨ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ¨.

Τη Δευτέρα 31/1/11 ενημερώθηκε ο Δήμαρχος του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων ο οποίος αποδέχθηκε την πρότασή μας για την κατασκευή δικτύων υποδομής παροχής φυσικού αερίου τόσο στα Ψαχνά όσο και στην Καστέλλα, παράλληλα με την κατασκευή του κεντρικού αγωγού και προς τούτο δεσμεύτηκε να το ζητήσει από την Εταιρία.

Στη συνέχεια ο σύλλογος επικοινώνησε με τους αρμόδιους της Δημόσιας Επιχείρησης οι οποίοι μας δήλωσαν ότι δεν προβλέπεται προς το παρόν η κατασκευή δικτύων υποδομής για την παροχή φυσικού αερίου στους κατοίκους και αυτό θα γίνει όταν συσταθεί η Εταιρία παροχής αερίου Στερεάς Ελλάδας (Ε.Π.Α ΣΤ.ΕΛ).

Κατόπιν αυτών τα νοικοκυριά δεν θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη φθηνή ενέργεια και ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας μαστίζεται από την οικονομική κρίση και το πετρέλαιο θέρμανσης πέραν των ρύπων που αφήνει στην ατμόσφαιρα κατά την καύση τους, γίνεται κάθε μέρα και ακριβότερο με αποτέλεσμα την περεταίρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.

Τέλος δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο κι αν χρειαστεί θα προβούμε σε κινητοποιήσεις ώστε παράλληλα με τον κεντρικό αγωγό να κατασκευαστούν τα δίκτυα εντός του οικιστικού ιστού καταρχήν της Καστέλλας και των Ψαχνών όπου εδρεύει το Τ.Ε.Ι Χαλκίδας.

______________________
ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "Η ΓΑΙΑ" ΠΡΟΣ Δ.Ε.Π.Α ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ (Α.Π. 246/1-2-2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου