"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

Μήνυμα του Αθανάσιου Παντελόγλου, Χημικού - Mcs Βιοχημικού Μηχανικού Ι.Τ.Α.Π.

Το έγκλημα της τοξίνωσης του νερού της Μεσσαπίας είναι ένα αντικειμενικό γεγονός, όπως αντικειμενικό γεγονός είναι και η ενοχή όσων το διέπραξαν, φυσικών αλλά και ηθικών αυτουργών. Το ζήτημα όμως της νομικής τεκμηρίωσης δεν είναι έργο δικό μας. Δικό μας έργο ήταν η ανίχνευση και ανάδειξη του προβλήματος, το οποίο και πράξαμε.

Από εδώ και πέρα, τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υγείας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και της Νομαρχίας Εύβοιας έχουν καθήκον να απαιτήσουν από τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ. πρωτόκολλο δειγματοληψιών νερού με εγγυημένες αναλύσεις, προκειμένου να τα δημοσιοποιήσουν, έχοντας τη θεσμική εξουσία και ευθύνη απέναντι στη δικαιοσύνη και τον πολίτη. Το πρωτόκολλο είναι απαραίτητο και για τον καταλογισμό των συνολικών ευθυνών των ρυπαντών.

Όταν δεν υπάρχει εγγυημένο πρωτόκολλο, δεν έχει καμία απολύτως αξία και εγκυρότητα η αποσπασματική λήψη δειγμάτων και η κατ' ανεύθυνο τρόπο επιλεκτική δημοσιοποίηση μεμονωμένων πιστοποιητικών ανάλυσης νερού.

Διότι, κατ' αυτόν τον τρόπο, μας δείχνουν το δέντρο, για μας να κρύψουν το δάσος!

1 σχόλιο:

  1. δεν υπαρχει σχολιο για τον κυριο Παντελογλου
    μακαρι να υπηρχαν πολλοι σαν αυτον σε τουτο τον τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή