"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Κας ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ

Η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κυρία Γερακούδη, αφού αποφάσισε (493/54/5-1-2011) χωρίς καμία αιτιολόγηση την επ' αόριστον αναστολή των διαδικασιών απομάκρυνσης των τοξικών αποβλήτων από τη Μεσσαπία, τηρεί πλέον σιγή ιχθύος.

Κι ενώ η ίδια δεν δίνει καμία εξήγηση για την αδιανόητη ενέργειά της, εμφανίζονται πλέον στα ΜΜΕ και ιδίως στο διαδίκτυο κάποιοι ανώνυμοι "συνήγοροι" και φερέφωνα υπεράσπισής της, που με υπερβάλλοντα ζήλο αιτιολογούν εκ των υστέρων την αναιτιολόγητη απόφασή της, παρέχουν οι ίδιοι διευκρινίσεις για το σκεπτικό και τις προθέσεις της κυρίας Γερακούδη, προεξοφλούν μάλιστα και τις επόμενες ενέργειές της, παραθέτοντας ως επαΐοντες και διάφορες σχετικές με το ζήτημα πληροφορίες, αλλά χωρίς ποτέ να αναφέρουν την προέλευσή αυτών ή κάποια πηγή τους!

Έμμεσα, μάλιστα, στρέφονται εναντίον μας και μας κατηγορούν που ως Σύλλογος αντιδράσαμε και καταγγείλαμε άμεσα την αυθαίρετη απόφαση της Υπερ-περιφερειάρχισσας, που στρέφεται ευθέως κατά της δημόσιας υγείας και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Αυτά είναι τα χάλια μας, μέσα σε τούτη την παρακμιακή και κατ' επίφαση δημοκρατία μας.

Και δεν είναι μόνο τούτα τα συμπτώματα. Στους υπερασπιστές και ερμηνευτές της Γερακούδη προστέθηκε τώρα και ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Ιωάννης Μπουροδήμος, ο οποίος, όταν εκδόθηκε η απόφαση και μέχρι χθες σιωπούσε, κι ούτε βέβαια την καταδίκασε ούτε και ενημέρωσε κανέναν. Και αφού τη φέραμε στο φως κι έγινε τόσος θόρυβος στα ΜΜΕ, σπεύδει τώρα να δικαιολογήσει τη Γερακούδη και την απαράδεκτη απόφασή της.

Γιατί δεν είναι μόνο άχαρο, αλλά και απολύτως αθέμιτο, να μας πληροφορούν για το σκεπτικό της οι διάφοροι τρίτοι ή και κάποιοι ιστότοποι, που με άνωθεν "φώτιση" τάχα αιτιολογούν εκ των υστέρων τη μη αιτιολογημένη (από την ίδια) απόφασή της, λέγοντάς μας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η κυρία Γερακούδη, όταν αποφάσιζε την επ' αόριστον, εννοούσε την επί δεκαπενθήμερον αναστολή για την απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων.

Είναι ντροπή! Ντροπή σε όλους εσάς που κόπτεστε για τα όποια μικροσυμφέροντά σας, αδιαφορώντας για την υγεία του λαού και το μέλλον του τόπου μας. Ντροπή σε όλους εσάς που μόνο να γλείφετε την εξουσία έχετε μάθει, ντροπή σε όλους εσάς που γελοιοποιείτε και τις ηθικές και τις πολιτικές αξίες.

Δεν μας ενδιαφέρουν όμως οι "συνήγοροι" της Υπερ-περιφερειάρχισσας ούτε οι άνευ εγκυρότητας ερμηνείες και τοποθετήσεις τους. Εκείνο που μας ενδιαφέρει και έχει νόημα είναι να δώσει υπεύθυνες εξηγήσεις η κυρία Γερακούδη (και μόνο αυτή) για ποιους λόγους έλαβε την απόφαση και για το ποιες είναι τελικά οι "νεότερες" προθέσεις της και αν πρόκειται να επανορθώσει και πότε.

Και πώς αλήθεια να εκλάβουμε τη βουβαμάρα της κυρίας Γερακούδη; Ως αμηχανία, ως έλλειψη υπευθυνότητας ή μήπως ως αδιαφορία και απαξίωση προς τους πολίτες; Οφείλει να μας το πει η ίδια - έχει συνταγματική υποχρέωση και δεν το ζητάμε ως χάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου