"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ!

Ψαχνά, 14-4-2010

ΠΡΟΣ: Εφημερίδα "Ευβοϊκός Τύπος"

Σχετ: Δημοσίευμα της εφημερίδας σας με τίτλο "Καταγγέλλουν ρατσιστικές αντιλήψεις", στο φύλλο της Μ. Πέμπτης 1 Απριλίου 2010.


Στις 8 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Τ.Δ. Καστέλλας λαϊκή συνέλευση με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και θέμα ορισμένα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς των τσιγγάνων ή Ρομά που κατοικούν στην Καστέλλα.

Κατόπιν ελεύθερου και δημοκρατικού διαλόγου, εκδόθηκε Ψήφισμα με τις υπογραφές όλων των παρευρεθέντων κατοίκων. Το Ψήφισμα αφορά αποκλειστικά σε ζητήματα προστασίας της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων, στους οποίους ανήκουν και οι τσιγγάνοι.

Η θέση μας είναι ότι οι τσιγγάνοι είναι ισότιμοι δημότες και συμπολίτες, με τα ίδια ακριβώς δικαιώματα, αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις. Όταν η τήρηση των κανόνων αφορά όλους τους πολίτες, τότε δεν δικαιολογείται η εξαίρεση κανενός, ούτε και των τσιγγάνων, γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελούσε διάκριση και πραγματικά ρατσιστική αντιμετώπιση.

Παρά ταύτα, κάποιοι αξιολύπητοι κονδυλοφόροι, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους και έναν αγνώστου ταυτότητος οικολογικό σύλλογο, έσπευσαν να καπηλευτούν τη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων ενός χωριού και να επιδοθούν σε λασπολογίες, πιπιλώντας τη γνωστή καραμέλα του αντιρρατσισμού και χρησιμοποιώντας ανακρίβειες και έντεχνα συκοφαντικά υπονοούμενα κατά του Συλλόγου μας και της διοίκησής του, αλλά εμμέσως και κατά των κατοίκων της Καστέλλας συνολικά.

Επίσης, διαφαίνεται σαφώς η πρόθεσή τους να συνδέσουν απαξιωτικά το συγκεκριμένο ζήτημα με τους αγώνες της "Γαίας" για την αντιμετώπιση της τοξικής ρύπανσης και την εξασφάλιση καθαρού νερού στους κατοίκους της περιοχής μας. Είναι μάλιστα φαεινότερο του ηλίου πως ο "άγνωστος" συντάκτης του κειμένου με την παρέα του είναι επαγγελματίας λασπολόγος και ιδιαίτερα εμπαθές άτομο, που μέσω τέτοιων ενεργειών εκδηλώνει τα απωθημένα και τα συμπλέγματα της προσωπικής του ανικανότητας.

Καλούμε, λοιπόν, αυτούς τους κυρίους, που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των τσιγγάνων, να ασχοληθούν έμπρακτα με το πρόβλημα και ως Σύλλογος "Γαία" είμαστε στη διάθεσή τους να τους παράσχουμε πλήρη ενημέρωση, γιατί όπως φαίνεται έχουν απόλυτη άγνοια του θέματος. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε μόνοι μας έως σήμερα να αγωνιζόμαστε για την εξεύρεση λύσεων, τη στιγμή που κανένας δεν νοιάζεται πραγματικά και στην καλύτερη περίπτωση μένουν όλοι τους στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τις ανέξοδες θεωρίες.

Συνάμα, όμως, μας στενοχωρεί και το γεγονός ότι η έγκυρη και έγκριτη εφημερίδα σας έδωσε βήμα σε ανώνυμους συκοφάντες και λασπολόγους. Θεωρούμε ατυχές και οπωσδήποτε μεροληπτικό και άδικο το δημοσίευμα, χωρίς ωστόσο να θέλουμε να καταλογίσουμε πρόθεση στην εφημερίδα, γιατί είναι προφανές ότι κι εσείς υπήρξατε θύμα αυτών των "άγνωστων" κυρίων, με αποτέλεσμα να παρακαμφθεί εκ μέρους σας ακόμα και η προβλεπόμενη περί δημοσίευσης δεοντολογία.

Με την εκτίμησή μας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νίκος Χασάνδρας

4 σχόλια:

  1. είμαι απλά περήφανος που είμαι επίτιμος μέλος της Γαίας!

    Νίκο Μπράβο!

    καλημέρα από Πανεπιστημιούπολη!

    ο αγώνας κατά των ρυπαντών (κονδυλοφόρων ή μη) συνεχίζεται αμείωτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παλιά γνωστή τακτική... των ιδίων!

    Να 'σαι καλά Γιάννη και κράτα δυνάμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε υπόψη σας, πάντως, ότι τους κατοίκους τους ενδιαφέρει να πιουν καθαρό νερό, και όχι οι κοκορομαχίες μεταξύ αυτόκλητων "προστατών" της δημόσιας υγείας. Κι όσο βλέπουμε να ανεβαίνουν οι τόνοι της κοκορομαχίας, τόσο περισσότερο υποψιαζόμαστε πως ο μέχρι τώρα "αγώνας" για το νερό δεν έχει καταφέρει παρά... μια τρύπα εντός του. Συνεχίστε ακάθεκτοι, "σύντροφοι". Και εις άλλα με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, από ανώνυμους εξυπνάκηδες θεατές και αόμματους τιμητές δεν είχαμε ποτέ έλλειμμα. Όμως, διακρίνουμε και έναν υπολανθάνοντα φασισμό στο παραπάνω σχόλιο... με την αυθαίρετη και ισοπεδωτική "λογική" του. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή