"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ


Σε ερώτηση της βουλευτού κας Κατ. Περλεπέ, σχετικά με το πρόβλημα των υψηλών τιμών εξασθενούς χρωμίου στο νερό του Δήμου Μεσσαπίων και τις προοπτικές αντιμετώπισής του, η Υπουργός ΠΕΚΑ, απαντώντας με περισσές αοριστολογίες και ανακρίβειες, ανέφερε και το εξής ανήκουστο: "Eίναι πάρα πολύ δύσκολο να το ξεχωρίσουμε (το ολικό χρώμιο) από το εξασθενές".

Με τη σκανδαλώδη τούτη δήλωσή της και τοποθέτηση, η κα Μπιρμπίλη καταφέρνει τα εξής:

α) Εξομοιώνει το ολικό με το εξασθενές χρώμιο, ανατρέποντας όλα τα επιστημονικά δεδομένα σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

β) Τορπιλίζει τον αγώνα των φορέων και πολιτών της Μεσσαπίας για καθαρό και ασφαλές νερό, απαλλαγμένο από εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα, που το καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

γ) Προσβάλλει και καταπατά την πρόσφατη δικαστική απόφαση (1158/30-6-2010), η οποία ορίζει τα 2 μg/lt ως ανώτατο επιτρεπτό όριο περιεκτικότητας εξασθενούς χρωμίου στο νερό, ανεξαρτήτως της τιμής του ολικού χρωμίου.

δ) Αυτοαναιρείται και ακυρώνει την ΚΥΑ 20488(ΦΕΚ 747Β/31-5-2010), που συνυπέγραψε με άλλους τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς, σύμφωνα με την οποία γίνεται διαχωρισμός του εξασθενούς από το ολικό χρώμιο για το νερό του Ασωπού και επιβάλλονται ως ανώτατο επιτρεπτό όριο εξασθενούς χρωμίου τα 3 μg/lt.

ε) Παρέχει άλλοθι στον ήδη καταδικασμένο (με επιβολή ασφαλιστικών μέτρων) Δήμαρχο Μεσσαπίων, ο οποίος επιμένει να παρέχει τοξινωμένο νερό στους δημότες, αδιαφορώντας για τις αυξημένες τιμές εξασθενούς χρωμίου και τις συνέπειες στην υγεία των δημοτών.

Με την ευκαιρία, ας έχει υπόψη της η κ. Μπιρμπίλη ότι, αμέσως μετά την απάντησή της στην ερώτηση της κας Περλεπέ, ο Δήμος Μεσσαπίων εξέδωσε μια τραγελαφική πανηγυρική ανακοίνωση, όπου αναφέρεται κατ' αρχήν ότι " Μεγαλύτερη δικαίωση δεν θα μπορούσε να έρθει για τον Δήμαρχο Μεσσαπίων κ. Αντώνη Μπαζώτη" και, αφού αποδίδονται ακολούθως δημόσιες ευχαριστίες στην κα Περλεπέ "για τις προσπάθειές της" (!), γίνεται και πάλι η γνωστή αξιοθρήνητη απόπειρα κατασυκοφάντησης και σπίλωσης της τιμής όσων αγωνίζονται για καθαρό νερό στη Μεσσαπία, με την κατηγορία ότι κινούνται από ίδιον όφελος και διασπείρουν τάχα το φόβο στο λαό!

Βεβαίως, τα συγκεκριμένα λόγια της κας Μπιρμπίλη δεν έχουν καμία θεσμική αξία, αλλά από την άλλη είναι αδιανόητο να εκστομίζονται ανακρίβειες με τόση ευκολία από μία υπουργό για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η υγεία των πολιτών. Κι ενώ η ίδια λέει ότι "Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για ακατάλληλο πόσιμο νερό, γιατί παίζουμε με κάτι πάρα πολύ ευαίσθητο το οποίο αφορά όλους μας και αυτό είναι η δημόσια υγεία", δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτός που παίζει στην προκειμένη περίπτωση με τη δημόσια υγεία είναι η ίδια, η οποία δεν διακρίνει το εξασθενές χρώμιο από το ολικό.

Αν τελικά δεν πρόκειται για γκάφα ολκής της Υπουργού ΠΕΚΑ, αν δεν πρόκειται απλώς για άγνοια και ανευθυνότητα, τότε λογικά πρόκειται περί ψευδούς πληροφόρησης, παραπλάνησης και εξαπάτησης των πολιτών, με ηθική αυτουργία στην πρόκληση ανεπανόρθωτων βλαβών στην υγεία τους.

Η κα Μπιρμπίλη, ως εκ τούτου, οφείλει άμεσα να δώσει διευκρινίσεις για την τοποθέτησή της και σαφείς εξηγήσεις στους κατοίκους της τοξινωμένης Μεσσαπίας, αλλά και στον ελληνικό λαό γενικότερα.


Ιδού και τα αποτελέσματα!

1 σχόλιο:

  1. Το παρακάτω μήνυμα λάβαμε από ASOPOSSOS:

    "Γειά σας φίλοι,

    σχετικά με την δυσκολία διαχωρισμού του χρωμίου, εξασθενές με τρισθενές, δηλαδή την παπαρολογία που είπε η Μπιρμπίλη στην Βουλή, η ένωση ελλήνων χημικών έχει αποφανθεί ότι πρόκειται για πολύ εύκολη διαδικασία που γίνεται από όλα τα εργαστήρια.

    Δείτε σχετικά στην παράγραφο 3.2.6 εδώ:

    http://asopossos.files.wordpress.com/2007/12/enosiellinonximikon-chromiuminfo27112007.pdf

    Φιλικά,

    AsoposSOS"

    - Να 'στε καλά φιλοι συναγωνιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή