"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ "Ε" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ

Αναδημοσιεύουμε από την "Ελευθεροτυπία" της Δευτέρας 10-1-2011:

Ερωτήματα

Η Καλλιόπη Γερακούδη κατάγεται από τη Θάσο και εργάζεται στο ΤΕΙ Καβάλας ως προϊσταμένη του Τμήματος Σπουδαστικής Μέριμνας.

Ηταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2004 και το 2007. Διορισμένη πλέον γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, με απόφασή της στις 5 Ιανουαρίου ανέστειλε το έργο της συλλογής και απομάκρυνσης των επικίνδυνων αποβλήτων από την ευρύτερη περιοχή των Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Να υποθέσουμε δυο-τρία πράγματα: αγνόησε παντελώς το σκεπτικό της απελθούσης περιφερειάρχου Κατερίνας Διαμαντοπούλου, που είχε αντιληφθεί πλήρως την επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή η οποία εξελίσσεται σε διατροφική βόμβα; Αποκάλυψε την πραγματική θέση της κυβέρνησης στα θέματα προστασίας περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι οι πράσινες εξαγγελίες της υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη αποτελούν πράσινα άλογα; Στέλνει μήνυμα στον εκλεγμένο περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά ότι αυτή θα άρχει; Βάλθηκε να δικαιώσει κάποιους εξ ημών καχύποπτους που προβλέψαμε ότι οι Γενικές Διοικήσεις θα λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας με στόχο την αιχμαλωσία της Αυτοδιοίκησης;

Ερώτημα προς την κυρία πολιτευτή: «Τι θα κάνατε εάν είχατε μια τέτοια βόμβα στην περιφέρεια της Καβάλας;» Για σκεφτείτε το...

Γ.Α.Κ

... και περιμένουμε απαντήσεις.

2 σχόλια:

  1. Τελικά αληθεύουν τα όσα καταγγέλθηκαν για στημένο διαγωνισμό στην περίπτωση του έργου αυτού;
    Γιατί όπως προκύπτει και από τη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της κα.Μπιρμπίλη στο ΥΠΕΚΑ με συμμετοχή Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Περιφέρειας-Δήμου Μεσαπίων υπήρχε σωρεία προλημάτων και ελλείψεων στη διαδικασία του διαγωνισμού του έργου με ότι προβλήματα αυτό συνεπάγεται.
    Εσείς ήσασταν ενήμεροι για τα "λάθη" και τις "παραλείψεις" του διαγωνισμού;η προκήρυξη είχε δημοσιευτεί και ήταν διαθέσιμη σε όλους στο δίκτυο και ήταν προφανή τα λάθη και οι παραλείψεις τους σε όλους όσους έχουν ασχοληθεί με παρόμοια έργα.
    Και τι θα γίνει τελικά με το έργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας είπατε, κύριε Ανώνυμε... ήσαστε κι εσείς παρών στη σύσκεψη; Και με ποια ιδιότητα άραγε; Πού τα μάθατε, λοιπόν; Μήπως μάθατε και ποιον (ποια, για την ακρίβεια) επέπληξε η κυρία Μπιρμπίλη; (και για ποιο λόγο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή