"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΤΟ Cr(VI) ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ

Σύμφωνα με πρόσφατες αναλύσεις που πραγματοποίησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) σε δείγματα νερού των δικτύων ύδρευσης των δήμων Βαθέος Αυλίδος, Χαλκιδέων, Νέας Αρτάκης και Μεσσαπίων, ανιχνεύθηκε εξασθενές χρώμιο σε ποσότητες που κυμαίνονται από 6 έως 12 μg/l. Εκτός όμως από το εξασθενές χρώμιο, ανιχνιχνεύθηκαν και ποσότητες νιτρικού αργύρου (AgNO3), ολικού φωσφόρου και ολικού αζώτου πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έχουν ήδη αποσταλεί από το ΠΑΚΟΕ στον Νομάρχη Εύβοιας και τους Δημάρχους των παραπάνω δήμων με το υπ. αριθμ. 6563/5-3-2010 έγγραφο, το οποίο και παραθέτουμε:






3 σχόλια:

  1. "Ανιχνεύτηκε και ένα καινούριο ο Νιτρικός άργυρος στα πόσιμα νερά"?
    ή
    "Ο πίνακας αναφέρει την κατανάλωση του αντιδραστηρίου σταθμικού προσδιορισμού των χλωριόντων που έχει στη διπλανή στήλη"?
    Κουιζ για γερούς λύτες.
    Τα χαιρετίσματά μου στην περιβαλλοντικά ευαίσθητη Εύβοια.
    Όσο για το ολικό φώσφορο και άζωτο ξέρετε κάτι για φωσφορικά και νιτρικά λιπάσματα? Μπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ανυσηχείτε! Ουδείς υποστηρίζει ότι υπάρχει μόνο ένας (ΛΑΡΚΟ) υπαίτιος. Αλλά και μην ξεχνάτε... ο ένας δεν αναιρεί τον άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν αναιρεθεί θα πρέπει και να αποδειχθεί δε νομίζετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή