"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Κας ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ!


Την Τετάρτη 5-1-2011, πριν δηλαδή καλά-καλά ορκιστεί και αναλάβει τα καθήκοντά της η νεοδιόριστη Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κα Καλλιόπη Γερακούδη, πρόλαβε (!) και εξέδωσε την υπ' αριθμ. 493/54/5-1-2011 απόφασή της, δια της οποίας αναστέλλει επ' αόριστον τη δημοπρασία για τη συλλογή και απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων από την περιοχή της Μεσσαπίας.

Χωρίς καν την απαιτούμενη εισήγηση αρμόδιας επιτροπής και χωρίς καν αιτιολόγηση, αποφάσισε η κα Γερακούδη να μην υλοποιηθεί το έργο και να παραμείνουν τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα στη θέση τους, διαγράφοντας διά μιας τις σχετικές αποφάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες προέβλεπαν τα εξής:
α) Ένταξη του έργου (κόστους 700.000 ευρώ) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013" (Α.Π. 8337/8-11-2010).
β) Διακήρυξη Προκήρυξης για την επιλογή αναδόχου (Α.Π. 101615/8865/8-12-2010).
γ) Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού και ανάθεσης του έργου (Α.Π. 107943/9514/29-12-2010).

Πότε άραγε ενημερώθηκε και μελέτησε το θέμα η κα Γερακούδη, ποια όργανα συμβουλεύτηκε, κατά πόσο έλαβε υπόψη της το εύλογο σκεπτικό και τις ευσυνείδητες προσπάθειες της απελθούσας Περιφερειάρχου, κας Αικατερίνης Διαμαντοπούλου, κατά πόσο δόθηκε η δυνατότητα τοποθέτησης επί του θέματος στον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη, κο Κλέαρχο Περγαντά;

Ο χρόνος και ο τρόπος της συγκεκριμένης ενέργειας της κας Γερακούδη δείχνουν ότι πρόκειται για προειλημμένη απόφαση, με έντονο το χαρακτήρα της αυθαιρεσίας, η οποία στρέφεται ευθέως κατά της υγείας των κατοίκων της Μεσσαπίας και οπωσδήποτε κατά του περιβάλλοντος.

Αναρωτιέται, λοιπόν, ο κάθε λογικός άνθρωπος με ποιο σκεπτικό και με ποια κριτήρια εξέδωσε η κα Γερακούδη την αδιανόητη αυτή απόφαση, η οποία στην πραγματικότητα μόνο τους ρυπαντές ευνοεί και εξυπηρετεί. Διότι είναι γνωστό ότι σε περίπτωση που γίνει η συλλογή και απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων από την περιοχή, θα πρέπει να γίνει και η ταυτοποίησή τους, ώστε να αποκαλυφθούν οι ρυπαντές και όλοι οι ενεχόμενοι στο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Για τούτο απαιτούμε από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας να ενεργήσει υπεύθυνα, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και μόνον, αναθεωρώντας άμεσα την κυριολεκτικά αναιτιολόγητη απόφασή της.

Ιδού και η αδιανόητη απόφαση της κας Γερακούδη...


Κι επειδή ίσως σας ενδιαφέρει να μάθετε και λίγα πράγματα για την προσωπικότητα, το έργο και τις σπουδές της κας Καλλιόπης Γερακούδη, ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ (και διαβάστε και τα σχόλια).

2 σχόλια:

  1. Να προσφύγετε στην δικαιοσύνη για την ακύρωση της αποφασής της. Επίσης να διεκδικήσετε χρηματικές αποζημιώσεις από την κυρία αυτή για κάθε ημέρα που με ευθύνη της τα τοξικά παραμένουν δίπλα σας και υπονομεύουν την υγεία σας.
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, όχι και τι περιμένουμε! Φαινόμαστε να περιμένουμε, όταν φέρνουμε στο φως το ζήτημα άμα τη γενέσει του και αντιδρούμε αστραπιαία καταγγέλλοντας δημοσίως την ενέργεια της υπερπεριφερειάρχισσας; Δεν γίνονται όλα όμως σε μια στιγμή. Το τι περιμένετε θα έπρεπε να απευθύνεται στα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας, την τοπική αυτοδιοίκηση κλπ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, τον πολυμέτωπο αγώνα, εν μέσω αφασίας... Να είστε όμως μαζί μας κι εσείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή