"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ... ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ"

Λάβαμε με e-mail και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο του εκπρόσωπου των Ενεργών Πολιτών Εύβοιας κ. Κώστα Χαϊνά, που αφορά στην ανάρτησή μας "Εγκλήματα και ... πομφόλυγες". Λυπούμαστε, αλλά από την πλευρά μας δεν θα δώσουμε συνέχεια σε ένα διάλογο που δεν εξυπηρετεί τίποτα θετικό. Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε και δεν θα ξαναασχοληθούμε με επιστολές κι ανακοινώσεις σαν αυτές που προηγήθηκαν. Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες ημέρες υπήρξε για το ίδιο θέμα και άλλη ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών-Χαϊνά, στην οποία γίνεται αποκλειστικά και μόνο προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του Συλλόγου μας!

Το κείμενο που λάβαμε σήμερα:

Αγαπητοί φίλοι της ‘ΓΑΙΑΣ’
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την επίθεση της ‘ΓΑΙΑΣ’ στην εκδήλωση των ‘ενεργών πολιτών’.
Τους εγκαλείτε πρώτον γιατί λέτε ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σχέση έχουν οι κλιματικές αλλαγές με τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στην Εύβοια! Αγαπητοί φίλοι οι κλιματικές αλλαγές δεν προέρχονται από τα επιμέρους περιβαλλοντικά εγκλήματα που διαπράττονται σε κάθε γωνιά της γης ; Και εσείς ένας σύλλογος της Γης δεν μπορεί να μην καταλαβαίνετε ότι είμαστε ένα παγκόσμιο χωρίο και ο ένας τόπος επηρεάζεται αυτόματα από τον γειτονικό του. Και η Γη είναι το κοινό μας σπίτι. Η σκέψη ήταν απλή. Με την επικαιρότητα του θέματος (Διάσκεψη Κοπεγχάγης) ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να αναδειχθούν και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα της Εύβοιας. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τη μομφή της ‘ΓΑΙΑΣ’ για το θέμα, εάν δηλαδή έχουν σχέση οι κλιματικές αλλαγές με τα περιβαλλοντικά εγκλήματα. Ο κοινούς νους λέει ότι παραέχουν σχέση.
Δεύτερον κάνετε μομφή στους ‘ενεργούς πολίτες’ για τους προσκαλεσμένους εισηγητές στην εκδήλωση και γιατί δεν είναι η ‘ΓΑΙΑ’ στο πάνελ των εισηγητών. Δεν έχουν δικαίωμα να καλέσουν όποιον αυτοί εκτιμούν ; Γιατί έπρεπε να ήταν η ‘ΓΑΙΑ’ και όχι για παράδειγμα η ‘ΤΑΝΑΪΣ’ ή ο σύλλογος του ΄ΠΙΣΣΩΝΑ’ ή του Αλιβερίου κ.ό.κ. στο πάνελ ; Το θέμα της εκδήλωσης δεν αφορά μόνο τη Μεσσαπία αλλά όλα τα προβλήματα του νομού. Ύστερα όταν η ‘ΓΑΙΑ’ διοργανώνει κάποια εκδήλωση παίρνει τηλέφωνο τους ‘ενεργούς πολίτες’ και τους ρωτάει ποιους να έχει στο πάνελ της εκδήλωσής της ; Δεν νομίζω και είναι λογικό. Το πώς θα κάνει ένας φορέας την εκδήλωσή του και ποιους θα έχει ως εισηγητές είναι αποκλειστικό θέμα του κάθε συλλόγου. Και σε τελευταία ανάλυση οι ‘ενεργοί πολίτες’ σας κάλεσαν ως σύλλογο στην εκδήλωση να κάνετε παρέμβαση, όπως βέβαια έχουν καλέσει όλους τους συλλόγους περιβάλλοντος και τις κινήσεις πολιτών της Εύβοιας, αλλά και εκπροσώπους της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, αλλά και των υπηρεσιών περιβάλλοντος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης
Αγαπητοί φίλοι της ‘ΓΑΙΑΣ’, δεν καταλαβαίνω λοιπόν την αντίδρασή σας στην εκδήλωση των ‘ενεργών πολιτών’ και τους περιφρονητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείτε για ανθρώπους. Δεν μπορεί να εξηγηθεί με πολιτικούς όρους, ούτε με βάση τον πολιτικό πολιτισμό και την ευγένεια που πρέπει να διακρίνει τις σχέσεις των συλλόγων περιβάλλοντος και τις κινήσεις πολιτών.
Ελπίζω να είχατε λανθασμένη πληροφόρηση και να επανορθώσετε.

Με φ.χ.
Κώστας Χαϊνάς
Χαλκίδα 1-12-2009
xainas@gmail.com
http://kostasxainas.blogspot.com/

*Προσπάθησα να βάλω αυτό το σχόλιο στο blog του Συλλόγου σας αλλά δυστυχώς δεν μου επέτρεψε. Σας παρακαλώ μπορείτε να το καταχωρήσετε ως σχόλιο στην ανακοίνωσή σας.

2 σχόλια:

  1. ο κυριος χασανδρας μηπως μπορει να βαλει και την πρωτη επιστολη του!!!!!αυτην που λεει για την υποπτη εκδηλωση!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, πλάκα μας κάνετε;
    Ο κ. Χασάνδρας δεν έστειλε σε κανέναν κάποια επιστολή, ούτε πρώτη ούτε δεύτερη!

    Αλλά εξέδωσε ο Σύλλογός μας μια ανακοίνωση με τίτλο "Εγκλήματα και... πομφόλυγες". Μήπως αυτό εννοείτε;

    Φροντίστε πάντως να ξέρετε τι λέτε.
    Και τι λοιπόν εννοείτε και μάλλον υπονοείτε με το μήπως μπορεί να τη "βάλει"; Η ανακοίνωσή μας δεν είναι κρυμμένη, είναι δημοσιευμένη στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση και απορούμε πως δεν τη βλέπετε!

    Δεν ξέρουμε τι σας είπαν και λέτε, αλλά διαβάστε και θα διαπιστώσετε επίσης ότι εμείς δεν λεμε πουθενά για "ύποπτη εκδήλωση", παρά μόνο περίεργη τη θεωρούμε (βάσει των στοιχείων που αναφέρουμε) κι αναρωτιόμαστε για το στόχο της.
    Συγχωρέστε μας αν διαφωνείτε, αλλά για μας, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνετε, είναι θέμα συνέπειας!

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ:
    "Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας".
    (Απόσπασμα από την Ανακοίνωση των Κινητοποιήσεων, που εκδώσαμε στις 24/7/2009)

    ΑπάντησηΔιαγραφή