"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Υ.Π.Ε.Κ.Α.

Στις 29/1/2010 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με πρωτοβουλία της Ειδικής Γραμματέως κυρίας Μαργαρίτας Καραβασίλη και τη συμμετοχή εκπροσώπων της Επιτροπής Φορέων και Πολιτών Μεσσαπίας, των Ενεργών Πολιτών Χαλκίδας και του Ι.Τ.Α.Π. Βοιωτίας.

Αν και η σύσκεψη αυτή χρονικά θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί νωρίτερα, σε γενικές γραμμές θεωρούμε ότι παρουσίασε ουσιαστικό ενδιαφέρον, αφού είναι η πρώτη φορά που η Πολιτεία αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν η Βοιωτία και η Μεσσαπία από την τοξική ρύπανση.

Οι δεσμεύσεις από την Πολιτεία, διά της Ειδικής Γραμματέως κυρίας Mαργαρίτας Καραβασίλη, εστιάζονται στα εξής:

· Ενημέρωση των πολιτών στις 5/2/10 στη Βοιωτία και σε σύντομο χρόνο στην Μεσσαπία από την Υπουργό κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.
· Άμεση ενημέρωση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για το πρόβλημα της τοξικής ρύπανσης.
· Ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για τη δημιουργία διυλιστηρίου στην Κεντρική Εύβοια (όσον αφορά στην υδροδότηση), καθώς και για την κατασκευή φράγματος για τις αρδευτικές ανάγκες της Μεσσαπίας.
· Άμεση ανάθεση Υδρογεωλογικής-Χημικής μελέτης για τον προσδιορισμό των αιτίων και την τιμωρία των υπευθύνων, με προοπτική τη σταδιακή αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα.
· Εκπόνηση Επιδημιολογικής μελέτης για τη Μεσσαπία.
· Ανάθεση Περιβαλλοντικής μελέτης για την κατάσταση του Ευβοϊκού Κόλπου, από τις εκβολές του Ασωπού μέχρι την παραλία της Αιδηψού.

Ίδωμεν, λοιπόν!
Ν.Χ.

2 σχόλια:

  1. Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ όπως την είδαν οι ΑΛΛΟΙ και παρατηρήσεις στο νέο ΔΣ του ΓΑΙΑ
    Περιμέναμε την επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου ΓΑΙΑ για την σύσκεψη πριν προχωρήσουμε σε δικό μας σχολιασμό
    Έκπληξη μας προκαλεί η στάση του νέου Δ.Σ του συλλόγου ΓΑΙΑ που δεν σχολιάζει την αρνητική στάση της κυρίας Διαμαντοπουλου .
    Τους θυμίζουμε ότι ο σύλλογος έχει σαν στόχο να αναδεικνύει προβλήματα και κακώς κείμενα .
    Αν ορισμένα μέλη από το νέο ΔΣ δεν είναι σε θέσει να το κάνουν , καλό είναι να παραιτηθούν εδώ και τώρα και να δώσουν την θέση τους σε άλλα μέλη που έχουν όρεξη να αγωνιστούν για το τόπο τους πέρα από κομματικές ταμπέλες .
    Σύντροφοι, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να υποβαθμίσει το σύλλογο αυτή είναι μια προειδοποίηση ……………………
    Στη σύσκεψη που έγινε στις 29-1-2010 στο ΥΠΕΚΑ ύστερα από πρόσκλησης της ειδικής γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Της κύριας Μαργαρίτας Καραβασιλη αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί από την τοξική ρύπανση στη Μεσσαπία και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν μέτρα από την Υπουργό κυρία Τίνα Μπιρμπιλη όπως δηλώθηκε από την εκπρόσωπο του υπουργείου στους φορείς και πολίτες της Βοιωτίας και της Μεσσαπίας .
    Κατά την διάρκεια της συζήτησης ζητήθηκε από τους φορείς να ενημερωθεί η γενική γραμματέας της περιφέρειας στερεάς Ελλάδας η οποία αν και της έχει ζητηθεί τόσο γραπτά όσο και προφορικά μέχρι σήμερα έχει σταθεί αδύνατη οποιαδήποτε επικοινωνία .
    Πιθανολογούμε ότι η κυρία Διαμαντοπουλου δεν γνωρίζει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας από την τοξική ρύπανση επειδή ίσως να μην ενημερώθηκε από τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ που πριν λίγο καιρό είχε συναντηθεί .
    Φαίνεται πως οι προτεραιότητες στόχων και λύσεων σε σοβαρά προβλήματα για ορισμένους καθορίζονται από το και όχι από το χρέος απέναντι στην κοινωνία .

    Φ. Λάζαρος μέλος του συλλόγου και μέλος της επιτροπής φορέων και πολιτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ, κύριε "Αλλοι", αν αισθάνεστε ότι δεν σας εκπροσωπεί ο Σύλλογος και το Διοικητικό του Συμβούλιο, το οποίο εξελέγη δημοκρατικά και εκφράζεται συλλογικά, είστε ελεύθερος να αποχωρήσετε. Θα θεωρούσαμε πολύ αξιοπρεπέστερη μια τέτοια κίνηση από το να επιδίδεστε σε συκοφαντικά σχόλια, τα οποία αν μη τι άλλο αποπροσανατολίζουν και τίποτα θετικό δεν προσφέρουν στον κοινό αγώνα που διεξάγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή