"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

(Του Γιώργου Μυλωνά)

...ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ:
Σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγατοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010, οι Δημοτικοί άρχοντες Μεσσαπίων εξέφρασαν την... αγανάκτησή τους, διότι κάποιοι τάχα συκοφάντες με ύποπτα συμφέροντα διασπείρουν ψεύδη σχετικά με τη ρύπανση του νερού της Μεσσαπίας, το οποίο κατά τη Δημοτική αρχή δεν έχει κανένα πρόβλημα και είναι απολύτως κατάλληλο και υγιεινό. Για τούτο και απείλησαν πως θα υποβάλουν μηνύσεις σε όσους διαδίδουν αυτά τα ασύστολα ψεύδη περί εξασθενούς χρωμίου και επικινδυνότητας του νερού!

...ΙΔΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ:
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010, κατά την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που έχουν υποβάλει σύλλογοι και φορείς του Δήμου Μεσσαπίων εναντίον του Δημάρχου κ. Αντωνίου Μπαζώτη (για παράλειψη καθήκοντος και έκθεση σε κίνδυνο της υγείας των δημοτών), ο μάρτυρας υπεράσπισής του και Αντιδήμαρχος, κ. Ιωάννης Ρουμπής, ισχυρίστηκε ότι όλα είναι ψέματα και το νερό του δικτύου ύδρευσης δεν είχε και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αυτοί οι ισχυρισμοί διατυπώθηκαν από άνθρωπο με σώας τας φρένας και μάλιστα Αντιδήμαρχο, όταν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ύστερα από παρέμβαση του Νομάρχη Εύβοιας, σφραγίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι τρείς γεωτρήσεις του δικτύου ύδρευσης, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών τιμών χρωμίου και νικελίου στο παρεχόμενο προς ανθρώπινη χρήση νερό. Εκτός αυτού, στην εύλογη ερώτηση που τέθηκε από το δικαστήριο στον μάρτυρα υπεράσπισης κ. Ρουμπή, σχετικά με τους λόγους που σε άλλη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τοποθετηθούν ειδικά φίλτρα στο δίκτυο ύδρευσης, ο μάρτυρας απάντησε ότι το νερό είναι βεβαίως καθαρό και υγιεινό, αλλά τα φίλτρα θα χρησιμεύσουν για κάθε ενδεχόμενο, προληπτικά δηλαδή και βασικά για... ψυχολογικούς λόγους!

Κι αναρωτιέται κανείς: Τι είναι τελικά περισσότερο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία (και όχι μόνο), το εξασθενές χρώμιο στο νερό του δικτύου ύδρευσης ή η Δημοτική αρχή του Δήμου Μεσσαπίων;

2 σχόλια:

  1. παιδιά... το είπαμε!
    το νερό είναι καλό και υγιεινό!
    και με το φίλτρο θα γίνει υγιεινότερο!

    το επίθετο υγιεινό είναι ως εξής στους 3 βαθμούς του...

    υγιεινό - υγιεινότερο - ΙΓΜΕεεεε

    οέέέοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή, κατά τον Αντιδήμαρχο Μεσσαπίων κ. Ρουμπή, το καθαρό και υγιεινό νερό του δικτύου θα γίνει υγιεινότερο (sic) με τη χρήση φίλτρων.

    Αυτή ήταν η απάντησή του στο Δημ. Συμβούλιο, όταν ρωτήθηκε τι χρειάζονται τα φίλτρα, αφού το νερό δεν έχει κανένα πρόβλημα και είναι υγιεινό κατά τους ισχυρισμούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή