"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ Η ! ! !

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010 εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 1158 δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας, σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαμε καταθέσει μαζί με άλλους φορείς στις 10-2-2010 κατά του Δημάρχου Μεσσαπίων και Προέδρου της ΔΕΥΑΜ.

Για την προστασία της δημόσιας υγείας πρώτα και κύρια, το Δικαστήριο έκρινε παράνομη και απαγόρευσε την παροχή νερού με περιεκτικότητα σε εξασθενές χρώμιο μεγαλύτερη των 2 μg/l.

Σε περίπτωση που ο Δήμος Μεσσαπίων δεν συμμορφωθεί, θα του επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση, ενώ παράλληλα προβλέπεται για τον Δήμαρχο ποινή φυλάκισης ενός μηνός.

Ως γνωστόν, ο Δήμος Μεσσαπίων καλυπτόταν μέχρι τώρα πίσω από το παραπλανητικό όριο των 50 μg/l ολικού χρωμίου, χωρίς καθόλου να λαμβάνει υπόψη του τις αυξημένες ποσότητες εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό.

Με την ιστορική αυτή δικαστική απόφαση, καταδικάζεται αφενός η ανευθυνότητα και ασυνειδησία της Δημοτικής αρχής Μεσσαπίων και αφετέρου δικαιώνεται ο έντιμος αγώνας μας για ασφαλές και επαρκές νερό στο δίκτυο ύδρευσης, πράγμα που αποτελεί πρωταρχικό δικαίωμα των δημοτών και συνταγματική υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

2 σχόλια:

  1. http://www.skai.gr/news/environment/article/146961/naremvasi-tis-dikaiosunis-kata-tou-dimou-messanion--2-7-2010/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλούμε, γράφετε έστω δυο λόγια στο σχόλιό σας, ένα "γειά" τουλάχιστον... Δηλαδή, κι από αισθητική άποψη να το βλέπαμε λίγο, αγαπητέ συναγωνιστή Γιάννη, ένα ξερό λινκ δεν έχει και τόση χάρη, όπου κι αν παραπέμπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή