"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

"ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-7-2010

Προκήρυξη κατάληψης του Δημαρχείου Μεσσαπίων
από την Επιτοπή Αγώνα φορέων και πολιτών Μεσσαπίας

Η δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας (1158/30-6-2010) επιβεβαίωσε και επίσημα πλέον την εγκληματική αδιαφορία και το καταστροφικό τους έργο για τον τόπο και την υγεία των πολιτών.

Μέχρι τώρα ήταν αντικειμενικά αδύνατη κάθε επικοινωνία και συνεννόηση με τη Δημοτική αρχή του κ. Αντώνη Μπαζώτη, που δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο διαλόγου και συνεργασίας για την αντιμετώπιση του τεράστιου περιβαλλοντικού προβλήματος της Μεσσαπίας, ενώ αντιθέτως άφησε τους δημότες απροστάτευτους απέναντι στην τοξική ρύπανση, "ποτίζοντάς" τους με εξασθενές χρώμιο και νικέλιο στο νερό του δικτύου ύδρευσης.

Όλο αυτό το διάστημα, ο Δήμαρχος και οι περί αυτόν Σύμβουλοι ανέτρεψαν έως και τους στοιχειώδεις κανόνες της λογικής, αλλά και τις ηθικές αρχές καταπάτησαν κατά κόρο, καλυμμένοι πίσω από μια οικτρή νομιμοφάνεια, από τη μια αρνούμενοι την ύπαρξη του οφθαλμοφανούς προβλήματος και από την άλλη απειλώντας με μηνύσεις όποιον τολμούσε να αναφερθεί σε αυτό.

Λειτουργώντας στην πράξη ως ορκισμένοι εχθροί του λαού, αποφάσιζαν στα Συμβούλιά τους να μην επιτρέψουν ούτε και στους υπουργούς της συντεταγμένης πολιτείας να επισκεφτούν τη Μεσσαπία για το ζήτημα της τοξικής ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα. Αλλά και οι ίδιοι οι υπουργοί όφειλαν να είχαν ενεργοποιηθεί προς επίλυση του προβλήματος.

Παραμένοντας αμετανόητοι, μας οδήγησαν στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο, αναγκάζοντάς μας πλέον είτε να καταναλώνουμε νερό με καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο είτε να μην έχουμε νερό να πιούμε.

Δεν έχουμε τι άλλο να περιμένουμε και το μόνο που μας απομένει είναι όλοι μαζί να πούμε επιτέλους το μεγάλο ΟΧΙ!

ΟΧΙ στο τοξινωμένο νερό!

ΟΧΙ στα πειράματα με την υγεία μας!

ΟΧΙ στον εμπαιγμό και την ολιγωρία της κεντρικής εξουσίας.

ΟΧΙ στην ανευθυνότητα και την ασυνειδησία της τοπικής εξουσίας!

Όπως είχαμε προαναγγείλει με το Ψήφισμα στη Λαϊκή συγκέντρωση της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2010, "στην περίπτωση που ο Δήμος Μεσσαπίων συνεχίσει να αδιαφορεί και δεν δώσει ουσιαστικές απαντήσεις μέχρι τις 5 Ιουλίου το αργότερο, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και κατάληψη του Δημαρχείου". Δυστυχώς, ο Δήμος Μεσσαπίων δεν ανταποκρίθηκε…

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 9 π.μ.
ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου