"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΖΩΤΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ

Απάντηση της "Γαίας" στην Ανακοίνωση-θριαμβολογία του Δημάρχου Μεσσαπίων

Είναι αδιανόητο αλλά και ανήθικο, όταν οι κάτοικοι της Μεσσαπίας είμαστε αναγκασμένοι να καταναλώνουμε νερό με εξασθενές χρώμιο, η Δημοτική αρχή να πανηγυρίζει και να θριαμβολογεί, διότι ήρθε τάχα η μεγαλύτερη δικαίωση για τον Δήμαρχο προσωπικά! Δεν είναι σε θέση, δυστυχώς, ούτε ο Δήμαρχος ούτε οι περί αυτόν να αντιληφθούν ότι η πραγματική δικαίωση για μια Δημοτική αρχή είναι το καλό των δημοτών και στην προκειμένη περίπτωση καλό είναι μόνο η εξασφάλιση και παροχή υγιεινού πόσιμου νερού.

Ας αναλογιστεί ο καθένας τώρα πια ότι, αν ο Σύλλογός μας δεν είχε αποκαλύψει την τοξική ρύπανση του νερού, θα συνεχίζαμε να πίναμε εν αγνοία μας κι εμείς και τα παιδιά μας το ακατάλληλο και επικίνδυνο νερό του δικτύου ύδρευσης.

Εδώ και ενάμισι χρόνο, είχαμε αρχίσει να ενημερώνουμε για το πρόβλημα και αμέτρητες φορές προειδοποιήσαμε την τοπική αυτοδιοίκηση για τις συνέπειες. Αν μας άκουγαν αντί να μας κατηγορούν, αν έδειχναν σύνεση αντί να μας πολεμούν, αν έκαναν έστω κάποιες στοιχειώδεις ενέργειες αντί να αδιαφορούν, τώρα δεν θα βρισκόμασταν μπροστά στο σημερινό αδιέξοδο και την απελπισία.

Κατά τα αλλά, ο Δήμαρχος Μεσσαπίων ανακοινώνει στο λαό ότι ήρθε η μεγαλύτερη δικαίωση γι' αυτόν! Με έκπληξη διαβάσαμε την τραγελαφική Ανακοίνωση, όπου αποδίδονται μάλιστα και δημόσιες ευχαριστίες στη βουλευτή κυρία Περλεπέ, επειδή χάρη στην ερώτησή της για το πρόβλημα του νερού της Μεσσαπίας, η κυρία Μπιρμπίλη στην απάντησή της είπε κάτι αντικειμενικά ανακριβές και συγκεκριμένα ότι "είναι πάρα πολύ δύσκολο να το ξεχωρίσουμε (το ολικό χρώμιο) από το εξασθενές".

Βέβαια, είπε κι άλλα πολλά η Υπουργός, τα οποία αποσιωπούνται στην Ανακοίνωση του Δήμου Μεσσαπίων, όπως για παράδειγμα ότι στη Μεσσαπία υπάρχει όντως μεγάλο πρόβλημα τοξικής ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα και για το λόγο τούτο γίνονται προσπάθειες από το Υπουργείο σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την εξεύρεση λύσης, ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή υγιεινού νερού στους κατοίκους της περιοχής.

Πέρα από αυτά, όμως, είναι φανερό πλέον πως ο Δήμαρχος έχει υπερβολικά αδύνατη μνήμη (αν δεν την έχει απολέσει εντελώς), αφού ξέχασε κιόλας την Κοινή Υπουργική Απόφαση 20488 (ΦΕΚ 747Β/31-5-2010), με την οποία ορίζονται τα 3 μg/lt ως ανώτερη επιτρεπτή τιμή ανίχνευσης εξασθενούς χρωμίου στον Ασωπό, στα επιφανειακά ύδατα δηλαδή. Ξέχασε επίσης και την απόφαση 1158/30-6-2010 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας, με την οποία του επιβλήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα, ώστε η περιεκτικότητα σε εξασθενές χρώμιο του παρεχόμενου από το δίκτυο ύδρευσης νερού να μην υπερβαίνει τα 2 μg/lt. Αλλά ξέχασε ακόμα και το εξώδικο που μόλις πριν λίγες μέρες απέστειλε στην Υπουργό ΠΕΚΑ, όπου ο ίδιος αναφέρει ότι το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό είναι καρκινογόνο, χρησιμοποιώντας μάλιστα στοιχεία από τις τοποθετήσεις μας, τα οποία χλεύαζε τόσο καιρό.

Ωστόσο, δεν αξίζει να ασχολούμαστε άλλο με τη θλιβερή και γνωστή πια σε όλους αναξιοπιστία του Δημάρχου και της Δημοτικής πλειοψηφίας, μα ούτε και με τις συκοφαντίες, τις λάσπες και τις απειλές που εκτοξεύουν κάθε τόσο εναντίον μας.

Κι ενώ, λοιπόν, ο κ. Μπαζώτης διαλαλεί την κατά φαντασία δικαίωσή του, εμείς συνεχίζουμε ανυποχώρητοι τον τίμιο αγώνα, μέχρι να ξανατρέξει καθαρό και ασφαλές νερό από τις βρύσες μας. Τότε θα έχουμε το δικαίωμα όλοι μαζί να λέμε και να το φωνάζουμε ότι επιτέλους δικαιώθηκε ο Λαός της Μεσσαπίας!

- Μήπως διαφωνείτε, κκ. Δημοτικοί μας άρχοντες;

1 σχόλιο:

  1. http://environmentfood.blogspot.com/2010/07/blog-post_19.html

    και

    η Υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη έκανε άλλη μία πολιτική κωλοτούμπα την Παρασκευή στη Βουλή…

    Η κ. Περλεπέ (βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ) την ρώτησε για το νερό της Μεσσαπίας και εκείνη [Τίνα] αντί να πάρει θέση ανάλογη με αυτή του Ειδικού της Γραμματέα για τα Νερά (Καθ. στο ΕΜΠ, Ανδρέα Ανδρεαδάκη που είχε δηλώσει στις 8.2.2010 στα Οινόφυτα ότι η Ελλάδα θα κινηθεί με οδηγό την Καλιφόρνια στο θέμα του ορίου του Cr(VI) στο πόσιμο νερό, δηλ. τα 0.06 μg/l, η Τίνα ξέχασε πολλά επιστημονικά δεδομένα και μπέρδεψε τις βούρτσες με τις βούλες…Τι εξασθενές, τι τρισθενές μας είπε με λίγα λόγια η Υπουργός της Πράσινης Αναπτύξεως…

    Αλλά, δεν το βάζουμε κάτω…αν η Τίνα αγνοεί τα βασικά [ με όποιο σύμβουλο (καθ. ΕΜΠ- Ν.Π.Ι.Δ. κλπ) καθίσεις...τέτοια γράμματα θα μάθεις, Τίνα μου], εμείς δεν τα αγνοούμε και συνεχίζουμε τον Αγώνα τον Καλό! Μέχρι την πλήρη Δικαίωση! Μέχρι να έρθει καθαρό νερό στη Μεσσαπία και ο Μπαζώτης (πρώην στέλεχος του ΔΣ της Λάρκο) να μπει στο Χρονοντούλαπο της Ιστορίας…

    Μια απορία μόνο προς την Τίνα…αν ήσουν αιρετή…θα είχες τις ίδιες “ευαισθησίες” ???

    οεο

    Γιάννης Ζαμπετάκης

    Επικ. Καθ. Χημείας Τροφίμων και Lead Auditor, EKΠΑ

    Υποψ. Βουλευτής Ευβοίας με τους Ο.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή