"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ!


Κάτοικοι της Μεσσαπίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα κατά της τοξικής ρύπανσης, συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί της Δευτέρας 12-7-2010 στην είσοδο του Δημαρχείου Μεσσαπίων και απαίτησαν αφενός να αναλάβει η Δημοτική αρχή τις μεγάλες ευθύνες που της αναλογούν και αφετέρου να διασφαλιστεί άμεσα η υγεία των δημοτών με παροχή νερού χωρίς τοξικά. Το μήνυμα σαφέστατο και αδιαπραγμάτευτο: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ - ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ!

Ήταν μια αξιοπρεπής διαμαρτυρία, μέσα από την οποία, εκτός των άλλων, αναδείχθηκε το ήθος του αγώνα, που εδώ και ενάμισι χρόνο διεξάγουμε χωρίς υποχωρήσεις. Κι αξίζει να αναφέρουμε ότι και ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι (όχι μόνο της μειοψηφίας, αλλά και της πλειοψηφίας) βρέθηκαν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους. Μοίρασε μάλιστα ο εκ της πλειοψηφίας κ. Κόκκινος και φωτοτυπίες μιας "Εξώδικης Πρόσκλησης και Δήλωσης" του Δήμου Μεσσαπίων και της ΔΕΥΑΜ προς την Υπουργό ΠΕΚΑ, διά της οποίας αναγνωρίζεται το πρόβλημα της τοξικής ρύπανσης και της επικινδυνότητας του νερού του δικτύου ύδρευσης και ζητείται να λάβει κατεπειγόντως μέτρα η Υπουργός.

Εδώ γελάει κάθε πικραμένος, όταν αργότερα στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που άρχισε στις 12 το μεσημέρι, αποφασίστηκε να επισκεφτεί 5μελής Επιτροπή υπό τον Δήμαρχο την κυρία Μπιρμπίλη στο Υπουργείο, για να της θέσει το πρόβλημα με την απαίτηση να δοθεί λύση! Βέβαια, πώς να ξεχάσει κανείς ότι μόλις τέσσερις μήνες πριν η δημοτική πλειοψηφία αποφάσιζε ότι η Υπουργός είναι ανεπιθύμητη στη Μεσσαπία, επειδή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κι όλα τα δημιουργούν κάποιοι ψευδολόγοι και "εγκληματίες", όπως πρόσφατα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος τον Πρόεδρο της "Γαίας"!

Αλλά δεν είναι για γέλια αυτά, είναι για να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο, όσο οι Δημοτικοί άρχοντες δεν δείχνουν καμία μεταμέλεια! Γιατί όποιος δεν έχει την ικανότητα να αναγνωρίσει τα ήδη τεράστια λάθη του, είναι έτοιμος και για πολύ χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου