"Υπογραμμίζεται ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα να εκμεταλλευτεί το δίκαιο και ιερό αγώνα μας, που είναι και θα παραμείνει αδέσμευτος, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας"
(Από την Ανακοίνωση για την Κινητοποίηση των κατοίκων της Μεσσαπίας, που εξέδωσε ο Σύλλογός μας στις 24-7-2009)


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ Α.Ε. ΣΤΑ "ΒΡΥΣΑΚΙΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ Α.Ε. , ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ Ν.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΝΙΚΕΛΙΟΥΧΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΡΥΣΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ.






Παραθέτουμε ακολούθως την "Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης" και την "Απόφαση Επιβολής Διοικητικών Κυρώσεων" (πρόστιμο 60.000 ευρώ) στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ Α.Ε., που εκδόθηκαν από τη Ν.Α. Εύβοιας στις 7-10-2009 και 27-10-2009 αντίστοιχα:






Οι παραβάσεις που αναφέρονται στα παραπάνω έγγραφα δεν αποτελούν, βέβαια, παρά ένα μικρό δείγμα της συνολικής παραβατικής και καταστροφικής δράσης της ΛΑΡΚΟ Α.Ε. στον Δήμο Μεσσαπίων. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά επιβεβαιώνονται παραβάσεις της εταιρείας από κρατικές υπηρεσίες και για πρώτη φορά αποφασίζονται "διοικητικές κυρώσεις".
.
Επιβάλλεται, όμως, να συνεχιστούν ενδελεχώς οι έλεγχοι, ώστε να καταγραφεί η παρανομία σε όλο της το μέγεθος και να ληφθούν επιτέλους τα αναγκαία μέτρα καταστολής, μήπως και σωθεί κάτι από την ήδη ρημαγμένη γη της Μεσσαπίας.

1 σχόλιο:

  1. Μας στάλθηκε αυτό το λινκ σχετικά με την εξυγίανση των υπόγειων υδάτων και φαίνεται πολύ ενδιαφέρον:
    http://kireas.org/smf/index.php?topic=683.0

    ΑπάντησηΔιαγραφή